Pozdravljeni med nami!

Smo družba mladih, navihanih dijakov, študentov in zaposlenih, zbranih z vseh vetrov (predvsem primorske burje) , s področja Zgornje Pivke in doline reke Reke.

Veliko nam pomeni druženje z vrstniki in vrstnicami, prav tako pa se že v mladih letih učimo odgovornega oblikovanja družabnega življenja v domači skupnosti. Pri tem nas vodita mladostniška zagnanost in zavest, da smo z izbiro imena svojega društva, ki ima za slovenski narod posebno zgodovinsko vrednost, sprejeli posebno poslanstvo. Na novemu času prilagojen način, ga ponosno opravljamo, uživamo in s tem razveseljujemo tudi druge.
Da smo aktivni pričajo mnoge skupine, ki delujejo v okviru našega društva. V svoji sredi združujemo pevce, recitatorje, fotografe, likovnike, športnike in turiste. Bit društva predstavlja Mešani pevski zbor Tabor Kalc 1869 Knežak, ki je v svojem 20 letnem delovanju, kljub mladi zasedbi nanizal že precej uspehov.

Koščke mozaika društva pa od leta 2008 naprej predstavljajta tudi športna sekcija ŠportIN in turistična TAKA, ki skrbita za dodatno razgibanost dogajanja v naših krajih ter mladini omogočata še kakovostnejše preživljanje prostega časa.

Imamo zagnanost in drug drugega. Pobrskajte po naši spletni strani, preberite si kaj počnemo in razmislite… Mogoče so to stvari, ki so blizu tudi vam.